Om Anne


Jag heter Anne Källgren och driver utbildningsföretaget "Kyrsta Häst". Jag har arbetat många år inom psykiatri, skola och omsorg och med och tillsammans med hästar. Med många utbildningar inom pedagogik, psykologi, psykiatri, hästkunskap, rehabiliteringsvetenskap,  etologi, djurpsykologi och djurskydd kombinerar jag idag två av mina största intressen; psykologi och hästar.

Jag arbetar som ambulerande ridinstruktör (nivå III i Centrerad Ridning), Qigong- och mindfulnessinstruktör samt  med hästunderstödda verksamheter inom psykiatrin. Idag utbildar jag också människor som vill verka tillsammans med hästar inom vård, skola och omsorg. Inriktningen i alla insatser är "Compassionfokuserad terapi".

Jag är dessutom verksam som författare till boken "Med handen på hjärtat - psykologin mellan människa och häst" utgiven 2022. Se fliken "Böcker mm" och läs gärna mer om boken, och kommande bokprojekt!


Hästarna på gården

 "Partypinglan" Darling Party - Lina. Vill alltid vara med där det händer och älskar att bli ompysslad!

Joker. Ibland heter man vad man är..! En kille som är stor, snäll, känslig. Med honom i närheten övar man sin uppmärksamhet.

Verbena, På väg till sitt 32:a år! Omhändertagande, bestämd och mycket social . Älskar att gå skogspromenader

Vackraste Elsa. Sidenpälsad fd galopphäst som är snäll, snabb, rörlig och mycket sensitiv.

Berra - the one and only! Känslig kille som kan allt; passage, piaff och dra vagn. På sitt 30e år så numera går vi skogspromenader med syrran Verbena

Malva. Ståtlig, vacker och mycket principfast. Alla kan känna sig duktig i hennes sällskap! Malva är "bossen" över alla sina undersåtar i stallet och vet precis hur man hanterar allting ;- )Hästintresset kom tidigt, och jag har i princip ridit hela mitt liv. Familjens första häst var fjordhästen Kim som användes till både körning och hopp- och dressyrridning. Jag lärde mig mycket av honom! Jag fick min första egna stora häst när jag var 14. Då kom Pikas, en rysk Orlovtravare in i mitt liv. han blev också en fantastisk allroundhäst som jag bland annat hoppade och red jakter på. Duktig blev han i dressyr och klarade både galoppombyten och galoppiruetter som en dans. Halvblodet Laika levde jag med i 25 år - fantastiskt! Hon blev 28 år och älskade dressyr även om hon hoppade bra.

Jag är verkligen tacksam för alla hästar som har betytt mycket för mig under alla år <3

Kim och jag på hopptävling i Akademistallet i Uppsala. Jag är 10 år :-)

Pikas och jag , också på Akademistallet

Laika och jag  på träning i Lurbo